11:00

Lunds BK/Glumslövs FF

Referat: Mossens BK - Lunds BK/Glumslövs FF

Mossens F03-tjejer förstärkta med ett par F02 tog sig an Lunds BK/Glumslövs FF dito, en sammanslagning av två – på egen hand – jätteduktiga lag från Skåne, med andra ord en riktig utmaning för våra vinstvana tjejer.

Träningsmatchen spelades uppe på Guldheden Södra på stor 9-manna plan, en för våra tjejer ovanlig planstorlek. Den långa matchtiden på 2x30 minuter ställde också lite krav på flåset.

1:a halvlek var jämn och tät, tuffa men schyssta närkamper. Våra tjejer visade periodvis upp sitt fina passningsspel och lyckades därmed få tryck på de gulklädda bortatjejerna under delar av halvleken. Lunds BK/Glumslövs FF, med en lång bussresa i benen visade också upp ett effektivt passningsspel och hade de heta chanser under de första 30 minuterna, Elsa mellan stolparna var dock säkerheten själv.

I andra halvlek började de långväga gästerna ta över mer och mer. Vår backlinje och mittfält hamnade långt bak i planen och ett ledningsmål hängde i luften, i 35:e minuten föll också 0-1 efter ett oturligt, men ack så snyggt självmål från en av våra kämpande backar, en riktigt snygg nick(!) otagbart för vår målis.
Bortalaget fick luft under vingarna efter ledningsmålet och vi orkade inte riktigt hålla emot.
De gulklädda petade in ytterligare 3 mål innan domaren blåste av matchen, kanske något mål i överkant, dock inte orättvist.
I slutet av matchen lyckades vi samla ihop oss och var ytterst nära ett tröstmål men bollen ville inte studsa vår väg idag, matchen förblev mållös för MBK.

Sammanfattning: Trots resultatet så stod vi ändå upp bra mot ett riktigt bra motstånd, många spelare körde på hela matchen och det märktes att tjejerna inte var helt vana vid den långa matchtiden och den stora planen.
En bra genomkörare var det i alla fall, en match där alla gjorde sitt bästa!